menu

Actueel 

Nieuwtjes, activiteiten en korte berichten

Mededeling huisartsenpraktijk i.v.m. corona-virus.

Corona 01-09-2020

In verband met Corona is de werkwijze in de praktijk nog steeds anders dan je gewend was:

Een mondkapje is verplicht.
We proberen je klacht zoveel mogelijk eerst per mail of telefoon op te lossen.
Als dat niet lukt wordt er een afspraak gemaakt op het spreekuur van een van de artsen of doktersassistentes
Door de ziekte van Mw. Nieweg en Mw. Strating is de keuze voor de eigen huisarts beperkt en kan het zijn dat je bij een andere huisarts wordt ingepland.

Er zijn dagelijks doktersassistentes en artsen beschikbaar voor raad, geen zorgen daarover. Je kunt ons gewoon bellen, of liever nog via een e-consult en WhatsApp contact opnemen. Helaas kunnen we de online agenda nog niet openstellen.

Heb je een vermoeden van een Corona besmetting (verkoudheid, griepgevoel, hoesten, niezen, luchtwegklachten, of na een contact met iemand die mogelijk Corona besmet is), kom dan niet naar de praktijk. Laat je testen bij GGD en overleg telefonisch of per mail met de assistente .

Vriendelijke groeten,
namens het team Huisartsenpraktijk Lemminkäinen

Maarten Goedhart
Huisartsenpraktijk Lemminkäinen
050-312 4052


ARCHIEF

Bericht van het Therapeuticum

Al heel lang zijn er tentoonstellingen in het Therapeuticum, helemaal boven in het gebouw bij de ruimte voor kunstzinnige therapie. Aanvankelijk waren dat tentoonstellingen van onze eigen patiënten, de laatste jaren waren er ook tentoonstellingen van mensen van buiten het Therapeuticum.

We willen nu weer op zoek naar mensen uit onze praktijken (huisarts en therapeutische praktijken). Hebt u werk dat u graag aan anderen zou willen laten zien? Neemt u dan contact op met Susan Goslinga. Haar e-mailadres is: susangoslinga@hotmail.com

Activiteiten Patientenkring

Van april tot en met juni 2019 vond een expositie plaats van stokkenvogels.
In de wachtkamer en op de expositiezolder

Stokkenvogels
Oude, terug van weggeweest en nieuwe.

Eerder (2008 en 2013) exposeerde ik in het therapeuticum met stokkenvogels. Inmiddels zijn er een aantal uitgevlogen en weer nieuwe geland. Een combinatie van oude en nieuwe vogels zijn de komende periode in het therapeuticum te zien( en te koop).

Stokkenvogels: vogels ontstaan uit stokken en papier. Daartoe struin ik in de bossen. Mijn oog valt op oude eiken met takken, verhard door de jaren, afgesleten en verweerd door weer en wind. Takken: vogels in wording. Het dode hout daagt mij uit om tot “leven” te wekken. Geen stok gelijk, maakt elke vogel zeldzaam in zijn soort. Vogels, ook wel hemelse boodschappers genoemd, zitten van oudsher vol symboliek.

Naast vogels, maak ik bouwsels. Behalve in de natuur, struin ik graag over verlaten bouw -en fabrieksterreinen, te vinden aan de rafelranden van de stad, met oog voor “resten”. Met deze verweerde en vervallen materialen, die ooit een ander leven hebben gekend, bouw ik tot nieuwe vormen ontstaan. Zo gaan deze materialen een volgend leven in. Thema’s zijn beweging, tijd, geloof, en andere mysteries…

Ik wens u veel kijkplezier!

Hannie Bushoff

http://www.stokkenvogelsenmeer.nl

Archief

Najaar 2018

José Boksebeld heeft in het najaar twee lezingen verzorgd. José heeft een verpleegkundige praktijk Thermodoron, voor antroposofische zorg en geeft uitwendige therapieën.

Woensdag 10 oktober van 19.30 - 21.30 uur: Kinderen met koorts. Hoe kun je naar koorts kijken vanuit het antroposofisch mensbeeld? Koorts is een gezonde reactie van het lichaam. Hoe kun je dit proces ondersteunen in plaats van onderdrukken. Waar moet je op letten en wanneer moet je naar de dokter.

We gaan oefenen met citroen-kuitwikkels bij koorts.Verder staan we stil bij luchtwegklachten en wat kun je uitwendig inzetten om de klachten te verminderen.

Zaterdag 3 november van 10.00 -12.00 uur: Kinderen met oorpijn, buikpijn en slaapproblemen. Vanuit antroposofisch mensbeeld kijken we vanuit het zogenoemde 3-ledig mensbeeld naar ziektes en planten. Hoe kun je de ziekte een beetje begrijpen en wat kun je dan (uitwendig) inzetten.

We gaan oefenen met een voetinwrijving, een kamille-buikkompres en een uienkompres op het oor.

Zaterdag 17 november van 14.00 -16.00 uur: Een lezing door Margaret Vink over verschillende facetten van het ouder worden. Margaret is antroposofisch consultatief arts in Zutphen en houdt daarnaast spreekuur in het Odensehuis voor ouderen.

Zaterdag 15 december van 10.00 tot 12.00 uur: Een workshop met informatie over natuurlijke huidverzorgingsmiddelen en het maken van een deodorant door Leonie Heins.

Plaats van de activiteiten:

In het Therapeuticum Lemminkaïnen,
Noorderhaven 32, 9712 VK Groningen.


ARCHIEF

Werbeck koor Groningen

Het Werbeck koor Groningen zong in 2018 tweewekelijks op dinsdag, in de Lauwersstraat 3. De data voor het komende najaar zijn:

  • 11 september 2018
  • 25 september
  • 9 oktober
  • 23 oktober
  • 6 november
  • 20 november
  • 11 december

Op de bovenstaande data is er telkens een zangcursus van 16:00 tot 17:30 en het koor van 18:15 tot 20:30.

4 december is er een opmaat naar ons adventsconcert op 11 december.

De Werbeck oefeningen doen de adem vergeten, waardoor onverwachts veel spanningsgerelateerde problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De Werbeck zang is door mevrouw Werbeck ontwikkeld in samenspraak met Rudolf Steiner. Zingen kunnen we allemaal, als we maar bereid zijn onze stem te onthullen. De Werbeck oefeningen zijn een feilloos werktuig om behulpzaam te zijn om tot vrij klinken te komen. De oefeningen zijn eenvoudig en in de herhaling zit de kracht. Spiertje voor spiertje wordt zonder dat je het weet omgevormd door zo al luisterend en zingend bezig te zijn. We zijn blij met onze Werbeck specialist en dirigent Heleen van Boeschoten.

Iedereen is welkom om in het najaar zich aan te sluiten.

Inlichitingen / aanmelding bij


Nieuwe pop voor de wachtkamer

Begin 2016 jaar heeft Alida Honigh een pop aan het Therapeuticum gegeven, waarmee de kinderen kunnen spelen als ze in de wachtkamer aan het wachten zijn
De pop zelf is gemaakt door atelier IsaFleur, en de deken (niet afgebeeld op de foto) is handgeweven door Alida Honigh (Atelier Alida).

Atelier IsaFleur

Facebook pagina: Atelier IsaFleur
Etsy pagina: AtelierIsaFleur
Instragram account: @atelier_isafleur

Atelier Alida

WordPress blog: Atelier Alida | a journal of my weaving, spinning and knitting life
Etsy pagina: WeefAtelierAlida
E-mailadres:


Archief

Informatie over foto van een ledenkaart

De foto die als de voorkant van de laatste ledenkaart (februari 2016) gebruikt werd is een foto van het kunstwerk "Kosmotroniks - Olifant" dat gemaakt is door de kunstenaar Harry Arling.

Hieronder volgt wat informatie over Harry Arling en zijn creaties:

Alle kunstwerken van Harry Arling zijn gemaakt van plastic afvalmateriaal en modelbouwonderdelen. Van kruimeldief tot fluitje tot waterpistooltje, deze alledaagse voorwerpen prikkelen de fantasie van de kunstenaar om hiermee de meest spectaculaire machines te bouwen.

Ze dragen de naam Kosmotroniks.

De Kosmotroniks zijn ingenieuze machines die kunnen vliegen, rijden, varen, zweven en nog veel meer. Tijdens het proces heeft de kunstenaar een verhaal in zijn hoofd. Deze fantasie krijgt uiteindelijk gestalte in de vorm van een Kosmotronik.

Iedere Kosmotronik wordt handmatig, onderdeel voor onderdeel in elkaar gezet en met oog voor detail geschilderd. De Popnagels die veelal voorkomen in de kunstwerken zijn gemaakt van ronde plastic strips van ongeveer 1 milimeter, die in dunne plakjes worden gesneden. Deze worden vervolgens met een mesje in de natte verf gedrukt en één voor één beschilderd. In bijna alle Kosmotroniks zitten 3,3 Volt lampjes die door een 9 Volt batterij worden voorzien van stroom.

De tijd voor het maken van een Kosmotronik ligt tussen één en drie maanden. Dit heeft te maken met het formaat en complexiteit van een Kosmotronik. Elke Kosmotronik is uniek en heeft een eigen verhaal.

Contactgegevens Harry Arling

Website: Kosmotroniks.com
Facebook pagina: Kosmotroniks
E-mailadres:

Kleine reportage uit 2011 over Kosmotroniks door RTV Noord