menu

Nieuwsbrief nr 36

Mailing van Patiëntenkring Lemminkaïnen
Verzonden op 13 juli 2019

NIEUWSBRIEF PATIËNTENKRING LEMMINKÄINEN
NUMMER 36, JULI 2019


Algemene Ledenvergadering April 2019

In het onderstaande document kunt u het verslag lezen van de algemene ledenvergadering van 24 april jongstleden.

 ALV-2019-ledenvergadering-voor-in-de-nieuwsbriefdocx


Verbouwing Therapeuticum

Het pand waarin Therapeuticum Lemminkäinen gehuisvest is, bestaat oorspronkelijk uit twee panden: Noorderhaven 30 en Noorderhaven 32 - het is daardoor dat u altijd een trapje op moet naar de spreekkamer van de artsen, de panden zijn niet gelijkvloers. De panden waren al aaneengesmeed toen de Stichting (ter Bevordering van de Anthroposofische Geneeskunst) in 1985 ze aankocht om het Therapeuticum in te vestigen.

Sindsdien is hard gewerkt om het pand gebruiksklaar te maken en waren er een aantal verbouwingen met het doel het pand doelmatiger in het gebruik te maken, maar ook: mooier en beter passend bij hoe wij ons willen laten zien. Op de plank van de Stichting lag al enkele jaren een plan voor opnieuw een verbouwing van de benedenverdieping van Noorderhaven 30: de wachtkamer en de gang daarachter. Een van de redenen was de gehorigheid van de wachtkamer, een tweede de ineffectiviteit van de ruimtes in de gang die in de loop der jaren ontstaan is. Dat waren vooral de ruimtes voor de badtherapie. De behoefte aan badtherapie daalde in de afgelopen jaren sterk.

De verbouwing werd actueel toen bleek dat StudentArts belangstelling had om twee praktijkruimtes in ons pand te huren. De verbouwplannen werden van de plank gehaald en bij het oud papier gelegd. De Stichting riep een bouwcommissie in het leven die samen met onze architect de nieuwe wensen omzette in plattegronden, tekeningen en een concreet bouwplan.

In mei is begonnen met het slopen van de twee kleine kamers bij de tentoonstellingsruimte op de derde verdieping. De wand moest een meter naar voren gehaald worden, de tussenwand meer geluiddicht gemaakt. De werkzaamheden waren berekend op veertien werkdagen. Doordat niet alle werkzaamheden aaneensluitend verricht konden worden, duurde het langer dan drie weken voordat de kamers weer in gebruik genomen konden worden. Dat betekende ongemak voor mensen die daar werken, en voor hun cliënten. Vanaf 8 juni zijn deze kamers weer in gebruik.

Medio juni is het bad verkocht en opgehaald door de nieuwe eigenaar. Rigobert van Zijl en Pauli van Engelen hebben het bad uitgezwaaid. Het verblijft nu ergens in Friesland.

Op 25 juni kwamen de slopers. Net zo min als je een ei kunt bakken zonder de schaal te breken, kun je slopen zonder lawaai en overlast. Als u tijdens de sloopdagen in de wachtkamer hebt zitten wachten tot u aan de beurt was, hebt u daar ongetwijfeld hinder van ondervonden. Soms was het lawaai zo hinderlijk, dat bij de balie waar normaal gesproken de assistente zit, een A4-tje hing waarop de mededeling dat u naar de eerste verdieping moest als u de assistente iets wilde vragen of meedelen.

De Stichting biedt u namens heel Therapeuticum Lemminkäinen excuses aan voor het ongemak dat, helaas, toch nog wel enkele weken zal duren.

Wij hopen dat het grootste bouwleed na de zomervakantie geleden is.

Bestuur Stichting ter Bevordering van de Anthroposofische Geneeskunst.


Afscheid Albertina van der Kooi

Helaas heeft Albertina van der Kooi besloten om af te treden als bestuurslid van de Patientenkring. Wij danken haar voor al haar inzet voor en betrokkenheid bij de Patientenkring en wij wensen haar alle goeds in de toekomst.


Voorstel nieuwe Penningmeester

In de ledenvergadering van 24 april jongstleden is Hans Vermaat benoemd tot penningmeester in het bestuur van de patiëntenkring.

Hans is sinds 1987 ingeschreven in de huisartsenpraktijk. Hij is inmiddels 74 jaar. Zijn kinderen hebben veelal het Vrije School onderwijs gevolgd.

In het grijze verleden werkte hij als accountant (tot 1980) en daarna als manager in organisaties voor jeugdhulpverlening. Voor Humanitas Groningen deed hij een aantal jaren vrijwilligerswerk als webmaster en computermaatje.

Momenteel doet hij nog de boekhouding voor een bezorgrestaurant waar zijn jongste dochter werkt.


Meditatie Uur

De tweede reeks begint op 20 september 2019 en eindigt op 13 december.

Het meditatie uur is voor iedereen die het prettig vindt om regelmatig te oefenen en behoefte heeft aan meer innerlijke rust en stilte of vrede. Voor veel mensen is het moeilijk om alleen te oefenen en werkt het stimulerend om dit in een groep te doen. We doen een of twee meditatieoefeningen per keer en de meditaties zijn geschikt voor zowel mensen die geen ervaring hebben als mensen die al ervaring hebben met meditatie.

Pauli van Engelen begeleidt dit uur.

Kosten:

Een strippenkaart voor zes keer mediteren kost

  • €60,00 voor mensen uit de praktijk
  • €50,00 voor studenten of mensen uit de praktijk met een laag inkomen
  • €95,00 voor mensen met een andere huisarts
  • €15,00 voor eenmalig meedoen

Mocht je 12 keer willen komen, dan betaal je nog eens het bedrag voor een kaart voor zes keer mediteren.

Data: 20 september tot en met 13 december 2019
Let op: niet op vrijdag 5 oktober.

Tijd: 16.30 – 17.30 uur

Plaats: Therapeuticum, Noorderhaven 32 Groningen

Aanmelden: paulivanengelen@hetnet.nl

Zie ook: www.meditatie-en-innerlijke-groei.nl/event/meditatie-uur-in-huisartsenpraktijk-lemminkainen


 

Herinnering jaarlijkse financiële bijdrage

Veel leden hebben hun financiële bijdrage voor 2019 al betaald. Hartelijk dank daarvoor! Van een klein aantal leden is er helaas nog geen bijdrage binnengekomen. Kunt u controleren of u uw jaarlijkse contributie al (deels) heeft betaald en dat alsnog doen, als u dat nog niet gedaan heeft?

U bepaalt uiteraard zelf wat u wilt betalen, maar hieronder zijn nogmaals de richtlijnen voor de jaarlijkse contributie.

Richtbedragen

Lager inkomen: voor één persoon €32, voor meerdere personen €47 per jaar.
Midden inkomen: voor één persoon €63, voor meerdere personen €94 per jaar.
Hoger inkomen: voor één persoon €125, voor meerdere personen €175 per jaar.

Rekeningnummer: NL60 TRIO 0391 0687 17 t.n.v. Patiëntenkring Groningen

Stokkenvogel, gemaakt door Hannie Boshoff


Met hartelijke groeten,

Heidi Duncan, Nelly Hazen en Hans Vermaat
Bestuur Patiëntenkring Lemminkäinen