menu

Patiëntenkring Lemminkäinen 

Welkom op de website van de Vereniging Patiëntenkring Groningen (Lemminkäinen)

Corona 01-09-2020

In verband met Corona is de werkwijze in de praktijk nog steeds anders dan je gewend was:

Een mondkapje is verplicht.
We proberen je klacht zoveel mogelijk eerst per mail of telefoon op te lossen.
Als dat niet lukt wordt er een afspraak gemaakt op het spreekuur van een van de artsen of doktersassistentes

Er zijn dagelijks doktersassistentes en artsen beschikbaar voor raad, geen zorgen daarover. Je kunt ons gewoon bellen, of liever nog via een e-consult en WhatsApp contact opnemen. Helaas kunnen we de online agenda nog niet openstellen.

Heb je een vermoeden van een Corona besmetting (verkoudheid, griepgevoel, hoesten, niezen, luchtwegklachten, of na een contact met iemand die mogelijk Corona besmet is), kom dan niet naar de praktijk. Laat je testen bij GGD en overleg telefonisch of per mail met de assistente .

Vriendelijke groeten,
namens het team Huisartsenpraktijk Noorderhaven

Maarten Goedhart


050-312 4052

Noorderhaven 32, Groningen, fotos: Ernestien Beers en Jeanet Vermeer

De Vereniging Patiëntenkring Groningen

De Vereniging Patiëntenkring Groningen is een vereniging van patiënten van Therapeuticum Lemminkäinen. De Patiëntenkring ontstond in 1977 toen een groep mensen zich beijverde om antroposofische gezondheidszorg in Groningen mogelijk te maken. Zij hebben in 1980 het Therapeuticum opgezet. Sindsdien is het Therapeuticum, mede dankzij de inzet van vrijwilligers vanuit de Patiëntenkring, uitgegroeid tot het Therapeuticum in zijn huidige vorm. De Patiëntenkring is een vereniging sinds 1993.

geschiedenis patientenkring.pdf

Naamgeving

De naam Lemminkäinen komt uit het Finse epos Kalevala. Hierin spelen drie helden een hoofdrol. Van deze drie is het de jonge Lemminkäinen die de wereld intrekt. Hij denkt niet, maar doet: hij wordt door schade en schande wijs en staat symbool voor het eigen initiatief en het ontwikkelen van bewust handelen. Dit laatste speelt een belangrijke rol bij ziekte en gezondheid.

Logo

De buitenste lijnen symboliseren door de omhullende vorm de Patiëntenkring Groningen en de Stichting ter Bevordering van de Antroposofische Geneeskunst, die samen het Therapeuticum willen ondersteunen.
De binnenvorm geeft symbolisch weer wat een patiënt doormaakt in een ziekteproces, de levenslijn die in een lus raakt, het tijdelijk in zichzelf gekeerd en op zichzelf gericht zijn. Dit deel staat voor de artsen- en therapeutenpraktijk.

Ontwerper

Simon Johannes Wijbenga ontwierp het logo. Hij werd op 25 februari 1947 geboren in het Friese Noordbergum en overleed, na een langdurige ziekte, op 29 december 2010 in Groningen.

Lidmaatschap

Voor alle informatie over het lidmaatschap verwijzen wij u naar de aparte pagina in het menu.